Zene és homokanimáció
Kultúra

Zene és homokanimáció

A Benjámin Lakóotthon javára jótékonysági koncert volt a Kiskunhalasi Református Templomban. Az előadást május 28-án tartották St. Martin szaxofon- és pánsípművész és Sáli Levente festőművész közreműködésével, aki homokanimációval érkezett. A népszerű zenész és a kiskunhalasi alkotó úgy döntött, felválta improvizálnak egymás műveire.

St. Martin már visszatérő művészvendég városunkban. Szaxofon- és pánsípjátékával többször megörvendeztette a helyi közönséget. A mostani alkalom azonban az eddigieknél is különlegesebbnek ígérkezett.

mondd

- Nagyon szimpatikus és akkurátus fiatalembert ismertem meg Levente személyében. Jól látja művészetén keresztül a világot. Nagy utazást tehetett velünk a közönség képzeletbeli járművön. A dalokat a helyszínnek megfelelően választottam ki, részben pedig a jelenlevők formálták a műsort hangulattól függően. Az operaház fantomja is megszólalt, mindenhol nagy siker, kikövetelik maguknak – árulta el St. Martin.

szemes

A zenész és Sáli Levente közös barátja Papp Norbert festőművész. A kiskunhalasi tehetség általa ismerte meg közelebbről a homokanimációt, mellyel művészi szinten négyen-öten foglalkoznak az egész országban. Sáli Levente tavaly év vége óta műveli ezt a technikát és a kezdetektől izgalmasnak találta. Szombaton este St. Martin vendége volt.

fujja

- Nem készültem előre meghatározott koreográfiával. St. Martin szettjéhez igazodva, időről időre kapcsolódtam be improvizatív módon. A zenéjére rajzoltam képregényszerű kis négyzeteket. Nagy megtiszteltetés nekem, hogy együtt dolgozhattunk. Felemelő… - fogalmazott Sáli Levente.

Szöveg: Pál László
Fotó: Pozsgai Ákos (galéria)