Újra Diáktárlat
Kultúra

Újra Diáktárlat

A Fazekas Mihály Általános Iskola régi hagyományt ápol. Immár tizenhat esztendeje rendezi meg tanév végén az intézmény Diáktárlatát.

A vendégeket Nagy Czirok Lászlóné igazgató köszöntötte pénteken a Közösségek Házában. Az intézményvezető elmondta, arra törekszenek, hogy élményszerű legyen a tanulás. Úgy fogalmazott, e több tantárgyra építő formában ez sikeresen megvalósul, a gyerekek számára is örömet okoz.

diaktarlat1

A többféleség a művészetek ötvözésében nyilvánul meg. Granyák Linda rendezésében színdarabot mutattak be Időutazás Mezopotámiába és vissza címmel. Felléptek még az énekkarosok is a műsorban a Közösségek Háza nagytermében. A kiállításon pedig szintén a sokszínűség volt jellemző. A főszerepet a diákalkotások kapták.

diaktarlat2

Jakabfi Márta rajztanárnő régi nagy kedvence Mezopotámia. Elképzelése találkozott a diákokéval, akik remekül megragadták az ősi kultúrát és megjelenítették.

diaktarlat3

Morvainé Kovács Ibolya kézműves tanár tanítványai domborműveket, szobrokat formáztak kerámiából, emellett ékszereket is készítettek. A pedagógus szintén alkotott: ő egy étkészletet hozott a Diáktárlatra asszír harcosokat ábrázoló motívumokkal.

Szöveg: Pál László

Fotók: Anda Péter