Diákszínjátszók szórakoztatták a publikumot
Kultúra

Diákszínjátszók szórakoztatták a publikumot

A Szilády Áron Református Gimnáziumban a 11-12-es diákok számára Művészetek tantárgy tanulására nyílt lehetőség a 2015/2016-os tanévtől, az ének, rajz és média órák helyett. A tanulók körében nagy népszerűségnek örvendő változás alapján, a sziládys diákok érdeklődésüknek megfelelően választhattak egy művészeti ágat 4 területről. A tanulók által választott művészeti tantárgy lezárására került sor több bemutató rendezvény keretében május utolsó hetében, a gimnáziumban.

A Rácz-Fodor Katalin grafikus művész vezette rajz, Andáné Vartag Andrea vezette ének, Bertalan Gábor irányításában a média, valamint Kelemenné Márkus Ágnes vezette drámajáték segítségével fejlesztették előadókészségüket, önismeretüket, kreatívitásukat, koncentrálási és megvalósítási képességüket a diákok. 

szinj03

A program keretében mutatták be Goldoni: Két úr szolgája c. vidám darabját, melyet a 11. évfolyam drámás csoportjának tanulói adtak elő. A darabot Kelemenné Márkus Ágnes tanárnő rendezte.

szinj02

Az amatőr diákszínjátszók sokat készültek az előadásra, melyet zömében szüleik, barátaik és évfolyamtársaik tekintettek meg. Az óriási tapsvihar is jelezte, hogy sikert arattak, folytatás június 13-án és 14-én.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Bertalan Gábor (galéria)