(►) The Biebers friss lendülettel
Kultúra

(►) The Biebers friss lendülettel

Puskás Peti, a The Biebers énekese azt mondja, lendületes, feladatokban bővelkedő egy éven vannak túl. Az együttes szeretné megőrizni frissességét, ezért mindig kell új cél. Most is van… A The Biebers június 3-án 22.30-kor lép fel a Nyárindító Főtérpartyn, egy héttel később pedig a Budapest Parkban koncertezik.

- Tavaly dobogósak lettetek a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenyen. Mit hozott ez nektek a sikeren túl?

- Nagyon bíztam ebben a versenyben nem csak azért, amilyen eredményt elérünk. Előző évben műsorvezetőként lehettem ott, és azt láttam, hogy ez nagyon koncentrált egy hónap. Ha egy zenekar ez idő alatt igazán oda szeretné tenni magát, akkor gyerekből felnőttá válhat. Mindenkinek megvan benne a feladata munkával, szorgalommal. Ez nagyon jót tesz az együttesek életében, az összefogásban. Az csak hab a tortán, hogy másodikak lettünk. Felléphettünk Robbie Williams előtt, az összes nagy fesztivál nagyszínpadán. Fantasztikus élmény volt és nagyon jó lendületet adott nekünk. Azt gondolom, ez a verseny nagyon jó helyre pozicionálta a zenekart.

ppallo

- Anno szólóénekesként nem terveztél már lemezt, a The Biebersnek azonban tavaly ősszel megjelent CD-je. Miért tartottátok mégis fontosnak?

- Nagyon sok számunk volt. Kell mindig egy határidőnek, egy célnak lenni, ami aztán továbbviszi a zenekart. Nekünk folyamatosan volt: Nagy-Szín-Pad, az első lemez, fellépés az Imagine Dragons előtt… Most igazából az a nagy feladatunk, hogy jó zenekar legyünk és megcsináljuk a fesztiválszezont újra. Meg kell találni megint valami frissülést, hogy ne váljon monotonná. Fontos, hogy megmaradjon a lendületesség, ami szerintem a Bieberst abszolút jellemzi. A lemez azért készült, mert Danival (Peti öccse – P. L.) megbeszéltük, de jó lenne csinálni egyet és kézbe fogni a dalainkat. Jó egy hónapig minden nap átjártam hozzá. Írtam a szöveget, ő közben hangszerelt, felénekeltük. Átjött Milán, Andris, Bálint… Elkészítettük a dalok szerkezetét, hangszerelését. A lemez is azért volt fontos, mert egy cél volt a zenekar életében.

peti

- Először léptek fel így együtt Kiskunhalason. Ugyanaz a program lesz, mint a nagy fesztiválokon?

- Sok újítás lesz benne, de aki már volt Biebers-koncerten, mint például te, azt azért rengeteg meglepetés nem fogja érni. Mindig azon vagyunk, hogy legyenek friss számok a szettünkben.

A teljes interjút a június elsejei Halasi Tükörben olvashatják.

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral