Könyvheti vendég: Háy János
Kultúra

Könyvheti vendég: Háy János

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban kedden este tartották az Ünnepi Könyvhét aktuális rendezvényét. Vendégként Háy János írót, költőt hívták meg, akivel Tóth István, a Halasmédia szerkesztő-riportere beszélgetett. A közönséget Erhardt Györgyi könyvtárigazgató köszöntötte.

 

 

 

- Az Ünnepi Könyvhétnek tényleg van múltja, és van egy másik nagy könyves esemény, a könyvfesztivál áprilisban. Az én köteteim általában akkorra jönnek ki, és onnét csúsznak át a könyvhétre. Természetesen ott is dedikálok és megyek vidékre is, ha hívnak. Az élő író azért jó, mert tud kontaktust tartani a közönséggel. Tud beszélni, meg tud szólalni és megszólítható. Ez számomra a fontos. A reklámirány nem az én asztalom, azzal nem foglalkozom – árulta el az író.


Háy János legújabb kötete tavasszal jelent meg. Újdonságát a közeljövőben közönségtalálkozókon is megismerhetik. -Az Ország, város, fiú, lány című, műfajilag útravalóként meghatározott, utazásokról szóló írásokat tartalmazó kötet. Ezt dedikálom Budapesten, a Vörösmarty téren, majd Debrecenben. Útra kelek és különböző helyszíneken meg fogok jelenni.


Előtte még ellátogatott Kiskunhalasra. A városi könyvtár látogatóival kedden este vett részt közönségtalálkozón. - Szerintem jó volt – mondta Háy János. - Nekem akkor van rendben, ha azt érzem, hogy a közönség elégedett azzal, ami történt. Nem nekem kell pozitívan elmenni. Az a jó, ha a közönség kapott valamit abból a beszélgetésből, ami itt folyt. Úgy éreztem és visszajelzések is olyanok érkeztek, amikből az derült ki, örültek annak, hogy itt voltunk. 

Kép-szöveg: Pál László