A világ, ahogy Eugénia látja
Kultúra

A világ, ahogy Eugénia látja

Újabb időszaki tárlat helyszíne lesz a Közösségek Háza a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. A világ, ahogy én látom címmel Juhász-Vedres Eugénia mutatja be alkotásait a helyi közönségnek. A kiállítást június 24-én 18 órakor Mongyi Gergely rádiós műsorvezető nyitja meg.
















Juhász-Vedres Eugénia Kiskunhalason született, és itt is nőtt fel. Tanulmányait a bajai Jelky András Szakközép- és Szakképző Iskola művészeti tagozatán folytatta. Azután a kecskeméti Tanítóképző Főiskolára járt, és elvégezte az óvodapedagógus szakot. Diplomája megszerzése után a párjával a Békés megyei Szabadkígyósra költöztek, ahol lehetőséget kapott, hogy a szakmájában helyezkedjen el. Ott kapott lehetőséget első kiállítása megrendezésére is A világ, ahogy én látom címmel.

eug02

-Ízelítőt adhattam abból, mit is tudok – fogalmazott Eugénia. - Közeli terveim között szerepel még idén egy másik, munkáimat bemutató és a természetnek, a falusi életnek tisztelgő kiállítást rendezni a helyi Kastély játékok keretein belül. Régi vágyam volt gyönyörű szülővárosomban, Kiskunhalason is bemutatkozni amatőr festőművészként.

Ez az álma hamarosan teljesül. Önálló tárlata június 24-től július 18-ig látogatható a Közösségek Házában. A megnyitót pénteken 18 órakor tartják.

eug03

- Bízom benne, hogy minél többen el tudnak jönni, vagy meg fogják tekinteni a kiállítást. Remélem, hogy a kapott szakmai, illetve segítő tanácsokkal a későbbiekben fejlődni tudok. Számomra még felfoghatatlannak tűnik, hogy szülővárosomban is megmutathatom képeimet. Izgatottan várom az eseményt.

Kíváncsiak voltunk, ha az ecset és a ceruza helyett szavak segítségével fejezi ki önmagát e témában, mit mond: hogyan látja a világot. Kiállításán festmények és grafikák, természeti képek, épületek és csendéletek egyaránt helyet kapnak.

eugenia02

– Szavakkal nem mindig tudom kifejezni az érzéseimet, ezért ragadok ceruzát és ecsetet. A világról alkotott véleményem és érzéseim őszintén a képeimen tükröződnek vissza. Nagy része – mivel nemrég fejeztem be tanulmányaimat – az elmúlt 2-3 év alatt készült és válogatás a Szabadkígyóson töltött hónapok műveiből.

Pál László

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral