Halasi gitáros a szuperprodukcióban
Kultúra

Halasi gitáros a szuperprodukcióban

A világon példa nélküli produkcióra készülnek magyar zenészek. A Papp László Budapest Sportarénában mutatkozik be élőben a nagy nyilvánosság előtt a Palladio Orchestra nevű formáció, amelyben egyszerre 9 szólógitáros, 1 basszusgitáros, 2 énekes, 1 dobos, 1 DJ és 90 ritmusgitáros muzsikál. Az együttesben ott van a halasi Kis Dávid is. 

 
 
 
Palladio Orchestra. A név egy új magyar szuperprodukciót takar, amelyben helyet kapott egy kiskunhalasi fiatalember, Kis Dávid is. A gitárosról a bemutatkozó anyagban azt írják, róla mintázható a pontosság szobra. Dávidon kívül még nyolc gitáros, egy basszusgitáros, egy dobos, két énekes, egy DJ és 90(!) ritmusgitáros áll majd színpadra. Ez már önmagában is elképesztő, de pontos tervek vannak a tökéletes megszólalásra. A zenészek és szereplők válogatását komoly casting előzte meg. A halasi zenész tökéletesen beleillett a producerek elképzeléseibe.
 
A repertoárban Vivaldi, Beethoven művei mellett Michael Jackson, a Queen dalai, valamint a klezmer, a cigány, a balkáni muzsika, és a kőkemény rockzene motívumai is feltűnnek.  Rácz László, a Nox egykori menedzsere álmodta meg a produkciót.  A zenekar mögött fantasztikus hang-, fény- és látványtechnika van, amelyet először december 28-án élvezhet a közönség a Papp László Budapest Sportarénában megtartott élő koncerten. Már az sem hétköznapi, ahogyan a produkciót beharangozó két klip készült és a végeredmény is önmagáért beszél.
Kis Dávid diplomás jazzgitáros és éppen a napokban ünnepelte azt, hogy tíz éve tagja a Welcome zenekarnak. 
Jáger Levente