A nagy retro show
Kultúra

A nagy retro show

Az államalapítás ünnepén kora délutántól a zenéé a főszerep Kiskunhalason, a Sóstó partján. Előbb helyi zenekarok lépnek fel, majd érkeznek a dance zene jeles képviselői.


A Tegnapi Emberek a 60-as, 70-es évek muzsikáival kezd 16.30-kor. Legendás együttesek dalait szólaltatják meg élőben, angolul.

- Olyan rockzenekaroktól játszunk, amelyek a maguk idejében világsztárok voltak. Tinédzserkorunkban őket hallgattuk, és most a slágereikkel lépünk fel. Stílusában, ritmusában vegyes műsort állítottunk össze. Várunk mindenkit szeretettel. Aki úgy érzi, táncra is perdülhet – mondta Bende Béla zenekarvezető.

rocklife

A Tegnapi Embereket egy fiatal együttes követi a színpadon, ők a Rock Life. Ez a formáció a keményebb vonalat képviseli este 6-tól.

Mindig találunk időt a zenélésre, próbára. Megoldjuk, hiszen ez mindenki számára öröm, kikapcsolódás. Továbbra is főként ismert külföldi rockzenékkel, de pár mostani magyar keményvonalas zenekar számaival is színesítjük a koncertprogramot.” – nyilatkozták a Halasmédiának.

Az augusztus 20-i sóstói retro party fellépői az elmúlt két évtized meghatározó együtteseinek tagjai lesznek: a Fresh, a Hip Hop Boyz és Betty Love a Soho Partyból. Az ünnepen különleges retro show-ra számíthat a kiskunhalasi közönség. A produkciók között este 9 órakor tavi tűzijáték színesíti a programot.

Mindhárom formáció szerepelt annak idején Kiskunhalason és a térségben és nyilatkozott a Halasi Tükörnek. Az újság archívumát fellapozva korabeli interjúkból tallóztunk visszaidézve a ’90-es és 2000-es éveket.

ogduck

A Hip Hop Boyz 1995 telén járt városunkban, a Joker Discóban. Akkor másfél éve létezett a trió.

Olyan nemzetközi nevet akartunk, amit itthon és külföldön jól ki lehet mondani. A stílusunk eurodisco, olyan hip-hopos. Ez a ’70-es évek végén indult, mikor megjelentek a DJ-k, a breakesek, a rapperek, akik kultúrát teremtettek a világon.” – tudtuk meg.

A Hip Hop Boyz együttest két táncossal képviselő O. G. Duck – Kalocsai Krisztián anno elmondta: vendéglátós iskolát végzett és akvarisztikával is foglalkozik. Sokrétű érdeklődése a későbbiekben is megmutatkozott. Dolgozott a kereskedelemben, a pénzügyi világban, majd intenzíven sportolni kezdett és személyi edző lett. Mindemellett szívesen tesz eleget színpadi felkéréseknek egykori slágereikkel: A hegyekbe fönn, Ott várok rád, Megbántottak, Ragadom, dagadom…

A Soho Party szintén 1995-ben - augusztus 19-én, az állami ünnep előestéjén - lépett fel Kiskunhalason, a lovaspályán. A vidám társaság megmozgatta a jelenlevőket.

Sikerült olyan zenét csinálnunk, melyből éppen akkor hiány volt a magyar könnyűzenében. Pont jókor és jó helyen voltunk jó zenével. Nem állt mögöttünk senki. Csakis a közönségnek köszönhetünk mindent, amit elértünk és ez a legfontosabb az egészben.”

Már első hanghordozójuk, a Pizza aranylemez lett. A Szállj! című következő hasonlóan az elsőhöz sokféle érdekességet ígért. Akkoriban sok feltörekvő trió próbálkozott, nekik sikerült tovább fent maradni. Kíváncsiak voltunk, miben tudtak újat nyújtani, hogy a sikerük tartós legyen.

Magunkat adjuk. Megpróbálunk olyan zenét csinálni, ami tetszik a közönségnek és természetesen nekünk is.” – érkezett a válasz.

betty

A Soho Party megszűnése után Náksi Attila DJ-ként is népszerű lett, Betty Love pedig úgy döntött, hogy szólóénekesnőként folytatja. Bemutatkozó CD-je és kazettája szintén találkozott a közönség ízlésével. A Repülj tovább 2000-ben indult hódító útjára. Felvételei Náksi Attilával és Brunner Zsolttal készültek. Betty Love egy duettet is felvett DJ Bobóval Mi az a szó? címmel.

Az énekesnő és a Soho Party a 2016-os foci Európa-bajnokságnak köszönthetően újra berobbant a köztudatba. Buli szinte elképzelhetetlen volt anélkül, hogy ne szólalt volna meg: Az éjjel soha nem érthet véget… Kiskunhalason személyesen Betty Love-tól hallhatja a közönség.

A Fresh, Gyulai Viktória és Villányi Andrea 2003-ban adott interjút a Halasi Tükörnek. A kezdetben Szűcs Judith Táncolj még! című slágerének feldolgozásával hódító együttes később saját számokkal is előrukkolt: Te és én, Félig ördög, félig angyal, Latin holiday, Mámor, Volt egy nyár.

fresh

Közvetlenek vagyunk a közönséggel, a rajongóinkkal. Teljesen önmagunkat adjuk, totál megőrülés van a színpadon” – fogalmazott Andi.

A világ száz legjobb nője szavazás 2003-as győztese Wiki lett, megelőzve Britney Spearst. Az elért eredmény boldoggá tette a nyertest.

Nagyon örültem, hogy engem választottak, az FHM-ben megjelent képeim alapján. Büszke vagyok rá. Jó érzés, hogy sokaknak tetszettem. Mindenkitől pozitív visszajelzések érkeztek hozzám, és kaptam egy motort is. Boldog vagyok.”

A Fresh legújabb sikerdala, a Party az ’50-es évek Amerikájának hangulatát idézi klipjével. A Sóstó partján augusztus 20-án este a közönség együtt bulizhat a ’90-es évek hírességeivel.

A programot 22 órakor induló műsorával a Mandisco Team zárja, ők is népszerű slágereket prezentálnak.

Szöveg: Pál László
Fotók: internet, Pál László - Rock Life

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Sose halok meg?

Sose halok meg?