(►) Ádám szüreti tarsolya
Kultúra

(►) Ádám szüreti tarsolya

A Halasi Szüreti Napok sztárvendége lesz Szabó Ádám. A népszerű zenész-énekes színes repertoárral érkezik szeptember 10-én este fél 7-kor a főtéri nagyszínpadra.


- A klasszikus harmonikadaraboktól kezdve a populáris-mainstream-retro dalokig minden van a tarsolyomban, közönségfüggő, hogy mit játszom, viszont sosem írom le előre a műsorom – tudtuk meg Szabó Ádámtól. - Mindig improvizálok, szerintem így sokkal izgalmasabb a hallgatóknak is, nekem is és édesapámnak is, mert ő a hangtechnikusom is egyben. Mindig ő lepődik meg a legjobban, mert sosem tudja, hogy melyik lesz a következő „track”…

Ha szüret, akkor főszerepben a szőlő és a bor. Milyen fajtákat szeretsz fogyasztani? 

- A borban van az igazság, minden fajta bort megiszom. Nem vagyok egy válogatós típus, de ha egy lakatlan szigeten kéne leélni az életem és lehetne választani, hogy mit innék ott életem végéig, akkor a fehérborra szavaznék.

Van-e olyan szüreti élményed, amikor nem zenészként, énekesként vettél részt programokon, hanem a betakarítási munkálatokban tevékenykedtél? 

- Otthon is van szőlőnk, régebben én is segítettem a szüleimnek. Persze nem nagy a kert, de évente 150 liter bor kerül fogyasztásra. Jó volt szüretelni, csak féltem a darazsaktól. Ha megcsípnék az ujjamat, akkor nem szólna olyan jól a „mónika”... 

Kép-szöveg: Pál László