A Back to the Roots Halason muzsikált
Kultúra

A Back to the Roots Halason muzsikált

Igazi zenei csemegének lehettek szem- és  fültanúi azok, akik ellátogattak a kiskunhalasi zsinagógába a Back to the Roots formáció fellépésére. Bár már szeptember van, a dátummal mit sem törődve, a zenészek igazi, forró, nyáresti hangulatot varázsoltak muzsikájukkal.

 
Héber, jiddis örökzöldek, zsidó vonatkozású világslágerek csendültek fel a halasi fellépésen. A formáció idén nyáron Kanadától Floridáig meghódította az amerikai kontinenst, és még idén a világhírű New York-i Carnegie Hallban is felcsendül a muzsikájuk.
zsinagoga03
Mostani koncertjükön természetesen egy helyi előadót is bevontak a podukcióba. A kiskunhalasi Raáb Gábor több dalban is közreműködött, a publikum legnagyobb örömére.
zsinagoga02
A közönség a dalok során ámulattal hallgatta Nógrádi Gergely hangját, aki mint kiderült, a budai Frankel Zsinagóga kántora. 2015-ben Európa legjobb kántorhangjának választotta az Európai Kántorok Szövetsége. 2016-ban, amerikai koncertturnéja során a kitüntető “The Jewish Pavarotti” címet adományozták neki.
zsinagoga04
A bő 90 perces fellépésen megannyi ismert sláger felcsendült kicsit átalakítva, amolyan „Back to the Roots" stílusban. A fellépőkkel készített interjúkat a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában tekinthetik meg az érdeklődők.
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos