Állva tapsolt a közönség
Kultúra

Állva tapsolt a közönség

Siru lá-Sem sír chádás - Énekeljetek új dalt az Örökkévalónak! címmel az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében rendezték meg a Második Szabadkai Kántorkoncertet Kiskunhalas testvérvárosában. A városháza zsúfolásig telt dísztermében az előadóművészek között fellépett a kiskunhalasi Raáb Gábor kántor-jelölt is.

 

A szerda esti kántorkoncertet dr. Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja nyitotta meg. Fellépett Budai Miklós, Fellegi Balázs, Nógrády Gergely, Székelyhídi Hajnal, Zucker Immánuel és Neumark Zoltán zongoraművész. A nagy sikerű koncerten énekelt Raáb Gábor, kiskunhalasi kántor-jelölt is, aki korábban eredetileg operaénekesnek tanult Olaszországban, Angliában és Izraelben.

A világ, vezető énekművészei csiszolták tehetségét a legismertebb mesterkurzusokon. Énekelt már az angol királynőnek is és fellépett Izraelben a Rolling Stones-szal is. Előadóművészi diploma mellett tanári diplomát is szerzett. Gábor énekművészi tevékenysége szerteágazó egyszerre több produkcióban is szerepel, a szabadkai fellépésüket hatalmas ovációval állva tapsolta a közönség, ahol sok kiskunhalasi is ott volt.


Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal