A zene világnapján
Kultúra

A zene világnapján

A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának felhívására ünnepeljük minden évben. Ezen a napon világszerte neves művészek lépnek fel és hívják fel a figyelmet a zene szeretetére és szükségességére. 2008. október 1-je óta a kiskunhalasi művészeti iskola egész napos komolyzenei verseny keretében köszönti a zene világnapját.

Kilencedik alkalommal rendezte meg a kiskunhalasi művészeti iskola komolyzenei versenyét. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva hagyományt teremtettek ezzel a programmal. Idén – kicsit előrehozva – csütörtökön délután tartották.

vilagnap3

- A növendékek várják, készülnek, és szép számmal jelentkeznek szóló, kamarazenei és énekes produkciókkal. Ez a városi verseny alkalmat ad azoknak is a megmérettetésre, akik a megyei és országos zenei versenyekre nem juthatnak el. Az elhangzó zeneszámokból válogathatunk a későbbi fellépésekre – tájékoztatott Kovács Andrea intézményvezető. - A növendékek megtartása könnyebb olyan közegben, ahol van miért készülni, van lehetőség a kész produkciót bemutatni, és sikereket elérni – fűzte hozzá.

vilagnap1

A versenyen fellépő növendékek produkcióit háromtagú szakmai zsűri értékelte. Hét korcsoportban nevezhettek a növendékek. Minden korcsoportban adtak ki kiemelt nívódíjat, nívódíjat és különdíjat, ezen kívül a zsűri dicsérő oklevelet adott az arra érdemeseknek.

vilagnap2

 

A kulturális eseményről további részletek és fotók a Halasi Tükör október 5-i lapszámában.

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig