Az utolsó koncert
Kultúra

Az utolsó koncert

Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak a Református Imaházban megtartott kórustalálkozóra. Bár a házigazda Kiskunhalasi Városi Vegyeskar egy szomorú hírrel kezdte az estet, mégis inkább az öröm és a jókedv játszott főszerepet a „zenei utazás" során.

 
 
Az Adventi Kórustalálkozó első perceiben minden jelenlévő számára nyilvánvalóvá vált, hogy nem hagyományos zenei est lesz ez a mostani. Már csak azért sem, mert 23 év után a Kiskunhalasi Városi Vegyeskar tagjai bejelentették, hogy befejezik a közös munkát, s jelen állás szerint a mostani volt az utolsó fellépésük. Mégsem szomorúak, hiszen, mint mondták, fantasztikus időszakon vannak túl, s most még szépen, büszkén tudják lezárni az elmúlt több mint két évtizedet.
korus02
A házigazdák fellépését a Magyar Csillagfény Kórus koncertje követte. Ők egytől egyig Magyarországon élő kínai hölgyek és urak, akik nappal munkahelyükön dolgoznak, este pedig két-három órán keresztül gyakorolnak a fellépésekre. Kedvességük, odaadásuk az előadott négy dalból is jól érezhető volt, a publikum hatalmas vastapssal jutalmazta a mosolygós csapatot.
korus04
Az est zárásaként a Szená-Torok fantázianevű csapat állt közönség elé. A kórusban volt és  jelenlegi országgyűlési képviselők énekelnek. Vezetőjük már a bemutatkozáskor leszögezte, hogy koncertjeiken nincs jobb- és baloldali politikus, nincsenek pártok, ilyenkor csak a zene szeretete a fontos. Előadásukban klasszikus kórusműveket és adventi slágereket hallhattak a jelenlévők.
korus05
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter (galéria)