Kiskun karácsonyi gála
Kultúra

Kiskun karácsonyi gála

Méltón búcsúztatta az évet a Kiskun Táncegyüttes és a Művészeti Iskola. Szombat kora délután majd este is megtöltötték a filmszínházat, jókedvvel, tánccal, vigassággal.

 

Immár hagyomány, hogy az ünnepek közeledtével egy gálaműsor keretében adnak számot tudásukról, a hétköznapokban, a próbateremben töltött órák eredményéről a szülőknek, rokonoknak, támogatóknak a táncegyüttes tagjai. A gyermek, az ifjúsági, a felnőtt csoport valamint a vendég Mayossa Táncegyüttes minden tánc után alaposan megtapsoltatta a közönséget.

gala02

A legkisebbek felcsíki és moldvai táncokkal örvendeztették meg a nézőket, az ifjúsági csoport rábaközi, bodrogközi és dél-alföldi, míg a felnőttek füzesi, sárközi és rábaközi koreográfiát táncoltak a színpadon.

gala03

Mándity László művészeti vezető elmondta, hogy egy-egy ilyen gálaműsor csak hatalmas összefogással valósulhat meg. A látványos háttér-dekoráció például Fodor Imre egy Kunadacson készül fotója alapján „kelt életre”. A tájházat és az udvarát ábrázoló fotó épített díszlettel egészült ki, így került gémes kút, kerítés és kapu is a tanya udvarára. Csordás Katalin kiskunhalasi viseletkészítő által készített ruhákban, pedig minden kis és nagylány igazán szépen mutatott táncközben a színpadon.

gala04

Az este zenekarát Szabó Zoltán és Tormási Elek prímások vezették, Inoka Győző nagybőgőn, Szabó János brácsán kísérte a fellépő csoportokat, Hegedűs Zsófia pedig énekelt az est folyamán.

gala06

A Kiskun Táncegyüttes és a Művészeti iskola gálaműsorát a Halas Televízió rögzítette, így aki most az élő műsorról lemaradt, az a két ünnep között figyelje adásunkat, mert több alkalommal is látható lesz a gáláról készült felvétel.

Szöveg: Vadkerti Mónika
Fotó: Balogh Attila (galéria)