Folytatódott a Filharmónia
Kultúra

Folytatódott a Filharmónia

Hangszeres magyar népzenével folytatódott a Filharmónia ifjúsági zenei koncertsorozat. A halasi Közösségek Házában ezúttal a pécsi Zengő Együttes várta a diákokat.

 

 

A város már sok éve otthont ad ennek a programnak és minden évadban neves zenészek ismertetik meg az ifjúsággal a különböző zenei irányzatokat. A Zengő együttes is kiemelten fontosnak tartja ezeket az alkalmakat. – Ez olyan, mint egy küldetés. Nagy öröm számunkra, amikor látjuk, hogy a fülhallgatóval érkező fiatalok sorra kiveszik a fülükből a fülhallgatókat és egyre jobban figyelnek ránk – nyilatkozta Bergics Lajos a zenekar vezetője.

filhar02

A humoros zenés, táncos bemutatón sokféle hangszer előkerült. Megszólalt például a duda, a koboz, az ütőgordon, a kétfenekű dob, a tekerőlant, a doromb, de még a tölcséres hegedű is. Sőt a végén még a diákság is dalra fakadt.

filhar03

A folytatásban jönnek a 21. századi trubadúrok. A filharmónia következő halasi előadását a Vivat Bacchus énekegyüttes tartja. További részletek a Halas Tv csütörtök esti híradójában.

filhar04

Szöveg-fotó: Fehér Erika