Gasztrotippek karácsonyra I.
Receptek

Gasztrotippek karácsonyra I.

Nem árt már jó néhány héttel az ünnepek előtt megtervezni, mit is teszünk az étkezőasztalra az együtt töltött napok alatt. A halászlé elmaradhatatlan része a karácsonynak. Úgy döntöttem, keresek egy olyan alternatív verziót, amivel garantáltan meglepek mindenkit.

Korhely halászlé

Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, őrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor

Elkészítés: A karikákra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot pár szem borssal, a babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben puhára  főzzük. A megtisztított halat szeletekre vágjuk és besózzuk. A megfőtt  zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket belerakjuk, az átpasszírozott lébe, felengedjük annyi vízzel, hogy a halat ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál  pirospaprikával, kevés sóval, 1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal. Körülbelül 20-25 percig főzzük, ezután belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk. Tálaláskori, széles metéltet adhatunk mellé.

Jövő héten folytatom karácsonyi menüsoromat, egy ízletes főétellel. Addig is várom észrevételeiket, ötleteiket az attila@halasmedia.hu címre.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol