Gasztrotippek karácsonyra II.
Receptek

Gasztrotippek karácsonyra II.

Az ünnepi menüsor legmeghatározóbb része a főétel. Nálunk a sült sosem maradhat el, idén ezzel a finomsággal kápráztatom el a családot.

Aszaltszilvás-füstölt sajtos pulykamell

Hozzávalók: 8 szelet pulykamell, 8 szelet füstölt sajt, 1 csomag aszalt szilva, 8 szelet bacon, 4 közepes fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 közepes alma, só, bors, olívaolaj

Elkészítés: Az almát, a hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Jól összekeverem, és egy tepsi aljára terítem. A pulykamellet vékonyra felszeletelem, sózom, borsozom, mindkét oldalát. Mindegyikre rakok egy-egy szelet füstölt sajtot, pár szem aszalt szilvát, és felcsavarom. Majd a pulykamell tekercseket egy-egy szelet baconnel körbetekerem. Az elkészített tekercseket a hagymás-almára sorakoztatom, meglocsolom egy kis olívaolajjal, letakarom alufóliával, és 220 fokon kb. 30 percig sütöm. Ezután leveszem az alufóliát, és szépen megpirítom..

Jövőhéten folytatom karácsonyi menüsoromat, egy különleges ízvilágú desszerttel. Addig is sok sikert kívánok minden olvasómnak a konyhában.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk