Újévi finomság
Receptek

Újévi finomság

A recept alapján készült kocsonyából kóstolót kaptam Mónitól és Jóskától, és ezúton is üzenem nekik, hogy nagyon ízlett. Mi sem bizonyíthatja ezt jobban, mint hogy most közreadom a leírást.

Hagyományos kocsonya

Hozzávalók: 1 kg kocsonyahús (köröm, farok, fül, bőrök), 1 db csülök, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, só, bors, fokhagyma, cseresznyepaprika.

Elkészítés: A kocsonyának valókat a zöldségekkel és a fűszerekkel felrakom főni, annyi vízben, hogy ellepje. Nagyon lassan főzöm (kb. 3 órán keresztül), amíg a csontról a hús könnyedén leválik. Főzés közben az elpárolgott vizet pótolom, hogy a húsokat mindig jól ellepje. Amikor megfőtt, a húst a csontokról leszedem, és kis tálakba elosztom, elrendezem, majd az átszűrt kocsonyalevet ráöntöm. Hideg helyen hagyom megalvadni. Van, aki füstölt hússal készíti a kocsonyát, de főtt tojással, citrommal díszítve is lehet tálalni.

2015-ben is sok-sok sikert kívánok a háziasszonyoknak a halasi és környékbeli konyhákban. Ebben az esztendőben is igyekszem receptjeimmel hozzájárulni a családi ebédek sikeréhez. Találkozzunk hétről-hétre a halasmedia.hu-n!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk