Marianna konyhájából
Receptek

Marianna konyhájából

Rovatom rendszeres olvasójától, Mongyi Mariannától kaptam e heti édességünk receptjét. Hétvégén el is készítettem, s őszintén mondhatom, nagy sikert aratott a családtagok körében. Süssék meg Önök is, utána pedig bátran fogadják a dicsérő szavakat. Ezúton is biztatom a kedves Olvasókat, főzőcskézni, sütni szeretőket, hogy különleges receptjeiket osszák meg velünk, és rovatunkban örömmel tesszük közzé mások örömére és kedvére is.

Diós narancstorta

Hozzávalók: 7 tojás sárgája, egy egész tojás, 8 kanál cukor, 1 narancs héja, 14 dkg őrölt dió, 2 evőkanál finom zsemlemorzsa, 1 kávéskanálnyi sütőpor
Krém: 4 tojás sárgája, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 1 narancs leve, citromlé

Elkészítés: A 7 tojás sárgáját és egy egész tojást a cukorral és a narancs héjával habosra keverjük. Az őrölt diót, a zsemlemorzsát, a 7 tojás habját és a kávéskanálnyi sütőport hozzáadjuk. A krém elkészítéséhez a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet és a lisztet gőz fölött, óvatosan, pici lángon felfőzzük. Ha kihűlt a massza, hozzáadjuk a vajat, a narancs levét és egy pici citromlevet. Az egészet habosra keverjük, majd megtöltjük a tortát. Ízlés szerint dióval, naranccsal, tejszínhabbal díszítjük.

Vegyen példát Mariannról, s ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el e-mailben az attila@halasmedia.hu címre, én pedig továbbítom olvasóimnak itt, a halasmedia.hu-n. Jó étvágyat kívánok!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit