Mindenki kedvence lesz
Receptek

Mindenki kedvence lesz

Avokádókrémet készítettem,  sikerült érett, puha avokádót vennem, de akkor sincs probléma, ha csak kemény növényt tudunk beszerezni, felhasználás előtt 1-2 napig meleg helyen kell tartani, s már jó is lesz. Hallottam egy másik módszerről is,  mely szerint, ha banán mellé rakjuk egy zacskóba, hamarabb megpuhul. A  krém elkészítése  konyhai gyakorlatot nem igényel,  annyira egyszerű.

Klasszikus avokádókrém


Hozzávalók: 1 közepes db avokádó, 2 evőkanál  tejföl (én görög joghurtot használtam), ízlés szerint só, bors, ízlés szerint citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb lilahagyma


Elkészítés: Először az avokádót félbe vágom. Kiszedem  a magot, kikanalazom az avokádó húsát egy tálba, és villával pépesre töröm. Sózóm, borsozom, hozzáadom a citromlevet,  a tejfölt vagy joghurtot, belereszelem a fokhagymát és a lilahagymát. Az egészet jól összekeverem. Aki csípősen szereti, adhat hozzá kevés chilit. A  krém nagyon finom pirítóssal, de adhatjuk tortillachips mellé mártogatósnak is. Most fűszeres rozskenyérre kentem, és különböző zöldségekkel díszítettem.

Ne féljen az új ízektől, próbálja ki Ön is bátran ezt a pillanatok alatt elkészíthető, különleges krémet!


Rita asszony

Fotó: Bakos László

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd