Puliszka extra tartalommal
Receptek

Puliszka extra tartalommal

Diétázó hölgyeknek kevésbé, tartalmas ételre vágyó uraknak viszont annál inkább ajánlható e heti fogásom, amiben egy gasztronómiai klasszikust turbózok fel saját ötleteim alapján.


Juhtúrós puliszka

Hozzávalók: 20 dkg kukoricadara,  20 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, só, vaj

Elkészítés: Megfőzöm a kukoricadarát 1 liter sós vízben, úgy, hogy egy csipetnyi vajat is teszek a lébe. Főzés közben  folyamatosan kevergetem habverővel, hogy ne legyen csomós. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és kisütöm. Egy tűzálló tálat kikenek a zsírjával, és lerakok  egy réteget a puliszkából. Megszórom egy sor túróval, tejföllel és a szalonnával. Ugyanezt ismételem addig, amíg tart a hozzávalókból. A legtetejére füstölt szalonna kerül, amit még tejföllel jól lelocsolok. Ezután berakom az előmelegített  a sütőbe, ahol kb. 20  perc alatt összesütöm. Amikor elkészült, reszelt sajtot is lehet rászórni, én most, mielőtt a sütőbe raktam, apróra darabolt medvehagymával szórtam meg a puliszka tetejét.

Higgye el, nem lehet majd ellenállni neki, készítse el a családtagok legnagyobb örömére! Jövő héten újabb finomsággal várom vissza a kedves háziasszonyokat!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Tuti siker

Tuti siker

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit