Gyúrjunk zserbót!
Receptek

Gyúrjunk zserbót!

Családom egyik tagja hívta fel figyelmemet erre a sütés nélküli édességre. Értettem a célzást, és elkészítettem. Az íze valóban hasonlít a zserbóra, jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott, szerintem többször is " megsütöm".

Meggyes zserbógolyók

Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 20 dkg darált háztartási keksz, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál baracklekvár, 2 cs vaníliás cukor, meggybefőtt, kb.1 dl meggylé, 1 evőkanál rum vagy rum aroma

Máz: 15 dkg tortabevonó, 15 dkg margarin

Elkészítés: A  hozzávalókat alaposan összedolgozom. A masszából diónyi golyókat formálok, úgy hogy minden golyó közepébe rakok egy-egy szem meggyet. A kész golyókat  hűtőbe teszem. A tortabevonót  a margarinnal együtt, gőz felett felolvasztom, majd a golyókat beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom és dermedésig visszateszem a hűtőbe.

Egy-egy ilyen édességgel bárkit elkápráztathatunk családtagjaink vagy vendégeink közül. Egy hét múlva egy újabb finomsággal várom Önöket!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász