Borítsuk be baconnel!
Receptek

Borítsuk be baconnel!

Biztosan Önök közül is sokan vannak, akik azon ötletelnek, milyen finomságok kerüljenek egy-egy családi ebédkor az asztalra. Ehhez próbálok most meg egy kiadós csirkés ételötletet adni.

Csirkés alagút

Hozzávalók: 3 nagyobb csirkemell filé, 300-400 g szeletelt bacon, 3 csapott evőkanál liszt, 200 g tejföl, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított, kb. 300-400 g reszelt trappista sajt, só, bors

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés, és a széleket felváltva lógassuk ki jobb- és baloldalon. A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk. A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget, erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont. Egy nagy tepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen, ami felfogja. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe, és a másik felét is pirosra sütjük.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp