Tipikus tavaszi
Receptek

Tipikus tavaszi

Ilyenkor, tavasszal igyekszem olyan sok növényt az étkezőasztalra tenni, amennyit csak tudok. Persze a család férfi tagjait nem könnyű elkápráztatni egy tányér főtt zöldséggel, ezért muszáj mindig valamilyen felturbózott változatot készítenem.

Spárga sonkával, tojással

Hozzávalók: 30 dkg zöld spárga, 8 dkg vaj, 10 dkg sovány főtt sonka, személyenként 2 db tojás, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés: A spárgát bő, enyhén sózott és gyengén cukrozott vízben főzöm kb. 8-10 percig, kissé keményre hagyva. Ezután 2-3 cm-es darabokra vágom, és  5 dkg  vajon párolom, megsózom, borsozom és megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Egy tűzálló tálba terítem a spárgát,  hozzáadom a felcsíkozott főtt sonkát. Személyenként  2 darab tojást ütök rá egészben. Megsózom, 2-3 dkg vajat elmorzsolok rajta, és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tetején a tojás  megsül, mint a tükörtojás. Citromos fejes salátát készítettem hozzá úgy, hogy ecet helyett frissen csavart citromlevet használtam.

Ezzel a finomsággal azok is meggyőzhetőek, akik alapból nem túl sok zöldséget fogyasztanak. Készítsék el, sok sikert kívánok a konyhában!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba

Tepsis finomság

Tepsis finomság

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp