Dorka csokis csodája
Receptek

Dorka csokis csodája

Fiam menyasszonya készítette ezt az édességet egy baráti összejövetelre. Mint a recept is bizonyítja, egy kis extra ötlettel új megjelenést és ízt kölcsönözhetünk a jól ismert, klasszikus édességeknek is.

Csokoládékrémes muffin

Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 1.5 teáskanál sütőpor, 1 késhegynyi só, 1 teáskanál őrölt vanília, 10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás

Töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 1.5 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a 12 csészés muffinforma mélyedéseit muffinpapírral kibéleljük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a vaníliával. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztkeveréket, és az egészet összeforgatjuk. A papírkosárkákat kétharmadukig megtöltjük a tésztával. A muffinokat kb. 20 percig sütjük, amíg a tetejük meghasad, és megtapogatva rugalmasan feszesnek érezzük őket. Rövid ideig hűlni hagyjuk őket. A töltelékhez a csokoládét tűzálló tálban, forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kézimixer habverőjével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvadt csokoládét, és először alacsony, majd közepes fokozaton sima krémmé keverjük. A muffinok tetejét a papír felett kicsivel levágjuk. A csokoládékrém nagy részét a muffinokra nyomjuk. Visszatesszük a tetejüket, és mindegyikre egy adag csokikrémet nyomunk. A krémrózsák tetejére díszítésképpen színes cukorgolyócskákat pottyantunk.

Ne fogják vissza Önök sem magukat, kreáljanak valamilyen finom süteményt, a receptet pedig küldjék el szerkesztőségünknek az attila@halasmedia.hu címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Tuti siker

Tuti siker

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász