Egy újabb tölthető növény
Receptek

Egy újabb tölthető növény

Ízletesen elkészített zöldségekből szerintem soha nem lehet elég. Éppen ezért választottam most is egy ilyen finomságot. Azt vallom, ha megfelelő ízesítéssel és némi husival tálaljuk a kertben termett dolgokat, azok is örömmel fogyasztják majd, akiktől alapból távol állnak az ilyen növények.

 

Töltött padlizsán

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 20 dkg darált sertéshús, 1 db póréhagyma, 1 db zsemle, 1 db tojás, 2 szál rozmaring (friss), 2 ek olívaolaj, 100 g tejföl, 100 g sajt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint

Elkészítés: A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 4 mm vastag hús maradjon a héjon. A kivájt padlizsánt apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben a póréhagymát és a padlizsánt olívaolajon megfuttatjuk, majd a darált húst hozzátesszük, és addig sütjük, míg kifehéredik, majd zsemleszínűvé nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és a szárától megtisztított, apróra vágott rozmaringot hozzáadjuk. Egy zsemlét langyos vízbe beáztatunk (kb. fél percig), majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a húsos masszát és az egészet jól összedolgozzuk. A padlizsánok héját, megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük el. Fóliával lefedve 30 percig sütjük 190°C-on, alsó-felső sütési módon. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal meghintjük, és további 15-20 percig grillezzük, amíg szép aranyszínűre sül a padlizsán.


A tavasz a zöldségek ideje. Ne hagyjunk ki mi sem egyetlen olyan lehetőséget sem, amikor friss, ízletes növényeket tehetünk a családi étkezőasztalra!


Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba