Egy tálnyi nyári felfrissülés
Receptek

Egy tálnyi nyári felfrissülés

Itt a nyár, így nem lesz nehéz dolgunk, a hozzávalókat könnyedén beszerezhetjük a piacon vagy az áruházak zöldségosztályáról. A saláta önmagában is megfelel egy nyári vacsorára, de sült- vagy grillezett húsokhoz köretként is kiváló lehet.

Színes újburgonya saláta


Hozzávalók: 60 dkg apró újburgonya, 20 dkg zöldbab, 4 db közepes paradicsom, 1 db lila hagyma, 1 cs. Zöldhagyma
Öntet: víz, só, cukor, ecet, őrölt színes bors, 1cs. petrezselyem, 1-2 kanál étolaj

Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzöm, kihűtöm, félbevágom, salátástálba teszem. A zöldbabot sós, fokhagymás vízben kb. 2 centis darabokra vágva roppanósra főzöm. Hozzáadom a burgonyához. Ezután a lilahagymát szeletekre vágom, a paradicsomot vékony cikkekre szelem, és feldarabolom a zöldhagymát. Mindezt a burgonyával és a zöldbabbal összekeverem. Aprított petrezselyemmel megszórom. Összekeverem az öntethez valókat és meglocsolom vele a salátát. Jól lehűtve tálaljuk.

Még több cikk

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Tuti siker

Tuti siker

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk