Itáliai szárnyas
Receptek

Itáliai szárnyas

Előző héten egy levest ajánlottam figyelmükbe, most viszont egy csirkés ételt készítettem, ami tapasztalatom szerint mindenki kedvencévé válik rövid idő alatt. Aki szereti a mediterrán ízvilágot, annak ez a fogás igazi örömforrás lesz.

Bazsalikomos göngyölt csirke

Hozzávalók: csirkecomb vagy csirkemell, mozzarella, friss bazsalikomlevél, bacon, mustár vagy pirospaprika püré, paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors


Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozom, szétnyitom. Sózom, borsozom, megkenem mustárral vagy a paprikakrémmel. Rárakok egy-egy szelet mozzarellát, erre kerülnek a  bazsalikom levelek. Felgöngyölöm a húst, és betekerem egy-egy szelet baconba. Tűzálló tálba sorakoztatom a tekercseket, tetejére karikázom a  paradicsomot, paprikát és a  hagymákat. 200 fokon pirosra sütöm az egészet.


Jövő szerdán újabb finomsággal várom Önöket itt, a Halasi Tükör hasábjain.


Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Tuti siker

Tuti siker

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba