Nyári süti
Receptek

Nyári süti

Ilyenkor, nyáron nem lehet okunk a panaszra, a piac tele van finomabbnál-finomabb gyümölcsökkel. Ha éppen nem hűsítő levest készítünk belőlük, süthetünk akár egy ilyen ízletes édességet.

Gyümölcsös kocka

Hozzávalók: 40 dkg liszt, tej, csipetnyi só, 2 dkg élesztő, 5 dkg zsír, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 2-3 kanál búzacsíra, kb. 60 dkg idénygyümölcs (most cseresznye, 20 dkg darált dió

Elkészítés: 10 dkg lisztet elmorzsolok az élesztővel és 1 dl langyos, cukros tejjel elkeverve kovászt készítek.  30 dkg lisztből, a zsírral, a  kristálycukorral, csipetnyi sóval, a tojások sárgájával a megkelt kovásszal és kellő mennyiségű tejjel, jól kidolgozott, könnyű  tésztát készítek. 22x34 cm-es, kizsírozott tepsibe simítom, megszórom a búzacsírával, és beterítem a  kimagozott cseresznyével. Langyos helyen hagyom, amíg megkel. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, félig megsütöm a tésztát. Közben a porcukorral a tojások fehérjéből kemény habot verek, belekeverem a darált diót, és a sütemény tetejére kenem. Kb. még 10 percig sütöm, amíg a hab szép aranybarna lesz. Végül kockára vágva tálalom.

Ha kérdésük, ötletük, javaslatuk van receptjeimmel kapcsolatban, kérem ragadjanak billentyűzetet, és írjanak az attila@halasmedia.hu e-mail címre!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba