Hús helyett cukkini
Receptek

Hús helyett cukkini

Mindig is azt vallottam, hogy ha egy zöldséges ételt megfelelően ízesítünk és tálalunk, azok is örömmel fogyasztják majd, akik alapból megrögzött húsimádók. Ezen a héten egy ilyen finomságot ajánlok a hobbiszakácsok figyelmébe.

 
Cukkinifasírt

Hozzávalók: 25 dkg cukkini, csipet só, kb. 2-3-evőkanál kukoricaliszt, 1 db tojás, csipet őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg sajt, tejföl, petrezselyem, bazsalikom

Elkészítés: Lereszelem a cukkinit, megsózom, majd 10 percre félrerakom. A sótól levet  enged, ezt jól kinyomkodom, ezután hozzáadom a lisztet, a tojást, a borsot,  belereszelem a fokhagymát és a sajtot. Megszórom az apróra vágott zöldfűszerekkel. Alaposan összekeverem a masszát, és  korongokat formálok belőle. Olajt melegítek egy serpenyőben, és kb. 3-4 percig sütöm benne oldalanként a lepényeket. Tálaláskor tejfölt adok hozzá.

Ha Önnek is van egy kedvenc receptje, küldje el az attila@halasmedia.hu e-mail címre, s én közzéteszem itt, a weboldalon!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy finom ebéd

Egy finom ebéd

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Tuti siker

Tuti siker

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk