Az „amcsik” kedvenc édessége
Receptek

Az „amcsik” kedvenc édessége

Szeretek elkészíteni olyan ételeket, amikre valaki saját pozitív tapasztalatai nyomán hívja fel a figyelmem. Dóra nevű olvasónk küldte be az alábbi receptet, amit gyorsan ki is próbáltam, és valóban nagyon gyors, egyszerű és finom édességről van szó. Még ha csak képzeletben is, de induljunk el Amerikába!


Amerikai palacsinta

Hozzávalók: 23 dkg liszt, 1.5 dkg sütőpor, csipet só, 1.5 dkg kristálycukor, 3.5 dl tej, 2 tojás, 5.5 dkg margarin olvasztva, 1 teáskanál vaníliás cukor


Elkészítés: Egy nagy edényben összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. A közepén mélyedést csinálok, és beleöntöm a tejet, a margarint és a tojást. A vaníliás cukrot és a cukrot is hozzáadom, simára keverem, és egy kis olajban kisütöm. Ennél a verziónál arra kell törekedni, hogy minél vastagabbra sikerüljenek a palacsinták. Nagyon finom juharsziruppal, baracklekvárral vagy éppen kakaóporral is.

És mi az Ön kedvenc édessége? Küldje el a hozzávalókat és az elkészítést egy levélben az attila@halasmedia.hu e-mail címre, hogy mindenkivel megoszthassuk a receptet!

Rita asszony

Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba