Egzotikus ízkavalkád
Receptek

Egzotikus ízkavalkád

A klasszikus, magyar receptek kedvelői valószínűleg a fejüket fogják majd a következő sorokat olvasva, hiszen hagyományos ízvilágúnak egyáltalán nem nevezhető e heti ajánlatom. Azonban nem kell megijedni az első talán furcsának tűnő hozzávalókon, mivel az étel elkészítése és megkóstolása után mindenki számára világossá fog válni, itt minden harmonizál mindennel.

Karibi csirketekercs

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, 1 db banán, 2 ek tabasco szósz, 4 szelet sonka, 1 kis doboz camembert sajt, 4 ek kókuszreszelék, 4 ek olaj, 1 db csilipaprika, 2 ek vaj, 1 ek liszt, 2.5 dl szárnyashúsleves-alaplé, 1 dl tejszín, 1,5 dl kókusztej, 1 ek szójaszósz

Elkészítés: Vágjuk a húst 4 szeletre, enyhén klopfoljuk ki, és sózzuk meg. Tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát, 2-2 darabka camembert sajtot és 1-1 negyed banánt felcsíkozva. Locsoljuk meg a tabasco szósszal, tekerjük fel, és rögzítsük fogvájóval. Forgassuk meg a tekercseket a kókuszreszelékben, és a felforrósított olajon pirítsuk meg minden oldalukat. Ezután tegyük át tepsibe őket, és 160 fokra előmelegített sütőben süssük puhára kb. 15 perc alatt. Közben kaparjuk ki a csiliből a magjait, és aprítsuk fel. Pároljuk meg a vajon, majd szórjuk rá a lisztet, és pirítsuk össze. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tejszínt, a kókusztejet, a szójaszószt, és főzzük kb. 15 percig. Végül keverjük hozzá a hús szaftját is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Párolt zöldség vagy rizs illik hozzá leginkább.

Ebben a receptben minden alapanyag íze harmonizál egymással. Ha szeretnék meglepni vacsoravendégeinket egy különlegességgel, bátran tegyük ezt az ételt az asztalra.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Tuti siker

Tuti siker

Magyaros házikolbász

Magyaros házikolbász