Őszi nyalánkság
Receptek

Őszi nyalánkság

A nyáron viszonylag sok sárgabaracklekvárt főztem be, aminek mostani édességem készítésekor nagy hasznát vettem. Ősz lévén a dió is előkerül a kamrákból, ezt is bátran tegyük bele ebbe a finomságba!

Hozzávalók:20 dkg liszt, 3 dl tej, kb. 2 dl ásványvíz, 2 egész tojás, csipetnyi só, 1/2 dl étolaj
A töltelékhez: sárgabarack lekvár, darált dió, porcukor, étcsokoládé

Elkészítés: A hozzá valókat, habverővel csomómentesre keverem, a sütés előtt 1 órára   hűtőbe rakom, majd a kész palacsintákat megkenem sárgabarack lekvárral, erre jön   porcukros, darált  dió. Az így megtöltött palacsinták tetejét megszórom reszelt étcsokival, vagy olvasztott csokival locsolom meg.

Készítse el, és számoljon be tapasztalatairól e-mailben, az attila@halasmedia.hu címen!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba