Desszert pohárból
Receptek

Desszert pohárból

Ha jön a hétvége, megkérdezem a családtagokat, ki milyen finomságot szeretne fogyasztani a vasárnapi ebédnél. Az elmúlt héten egy édességet kértek tőlem, én pedig teljesítettem a kívánságot.

Kinder Bueno pohárkrém

Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 1 dl tej, 1 kis üveg Nutella, 3 dl tej, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín, 2 dkg cukor, csokoládéreszelék, durvára tört mogyoró

Elkészítés: A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel. Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott, és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk. A Nutellát gőz felett felmelegítjük, és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk. Erre jön a vaníliakrém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk, és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg. A tejszínből a cukorral kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk. Megszórjuk csokireszelékkel, és tört mogyoróval díszítjük. 3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Tuti siker

Tuti siker

Ízletes tokány, Katától

Ízletes tokány, Katától

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk

Szarvas ugrott a bográcsba

Szarvas ugrott a bográcsba