KK, avagy a kolbászos karaj
Receptek

KK, avagy a kolbászos karaj

Tavasszal is nyugodtan előkerülhetnek a családi archívumból a tartalmasabb, kissé koleszterindúsabb ételek. Ezen a héten olyan húsételt készítettem, amely garantáltan a férfiak kedvence lesz minden családnál.

Kolbásszal töltött sertéskaraj

Hozzávalók: 1.5 kg sertéskaraj, 1 szál parasztkolbász, 2 db vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 szál friss rozmaring, 1 evőkanálnyi kakukkfű, 1 evőkanál majoránna, 1 db paradicsomot, 1 db zöldpaprika, só, frissen őrölt bors, olaj vagy zsír

Elkészítés: Ehhez a fogáshoz nem kell, hogy túl száraz legyen a kolbász, inkább egy kicsit szaftosabb, puhább. A kolbász bőrét lehúzom, és 1-2 órára fagyasztóba rakom, így könnyen betölthető a karajba, amit előzőleg hosszú pengéjű késsel középen felszúrtam. A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal, a majoránnával és a kakukkfűvel alaposan bedörzsölöm. Egy tűzálló tálba nagyobb darabokra vágom a hagymát és a fokhagymát, rárakom a húst, mellé a rozmaringot, és a negyedekre vágott paradicsomot, paprikát. Aláöntök egy fél pohár vizet, majd kevés olajat vagy zsírt. Az egészet lefedem fóliával, 200 fokon kb. 60 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, a megpuhult húst meglocsolgatom a szaftjával és tovább sütöm addig, amíg szép piros lett a teteje. Krumplipürével, vagy salátával kínálhatjuk.

Akár vendégek jönnek, akár a családot szeretnénk meglepni egy tartalmas fogással, bátran készítsük el ezt az ízletes húsételt!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Ezzel várjuk a tavaszt

Ezzel várjuk a tavaszt

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Ha farsang, akkor fánk

Ha farsang, akkor fánk