Bársonyosan édes pulyka
Receptek

Bársonyosan édes pulyka

Legtöbben kalácsokhoz, süteményekhez hasznosítják a mézet, én viszont ezúttal egy húsételt ajánlok olvasóim figyelmébe.

 

Mézes-mustáros pulyka

Hozzávalók: 700 g pulykacomb filé, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz (vegyes virág), 3 evőkanál mustár, feketebors, 1 dl fehérbor, fehérbors, 2 dl főzőtejszín, só

Elkészítés: Először is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olívaolajjal, és picit megborsozzuk. Végül 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Közben elővesszük a hagymákat, és aprítógépben finomra aprítjuk. Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a pácolt húst. Ezt követően felöntjük a fehérborral, épp csak azért, hogy ne ragadjon le. Ezután fedő alatt pároljuk bő fél óráig, addig, míg bőséges levet nem enged, és majdnem megpuhul a hús is. Ezután adunk még hozzá 2 evőkanál mustárt és mézet, majd ízesítjük egy kevés fehérborssal és sóval is. Eztán öntjük hozzá a tejszínt, majd alaposan elkeverjük. Így főzzük még fedő alatt jó 15-20 percig, amíg az ízek összeérnek. Közben kóstolunk, és ízlés szerint lehet még fűszerezni. Miután elkészült, rizzsel, vagy főtt tésztával tálalva fogyasztjuk.

Készítsék el, majd osszák meg velem tapasztalataikat a szori.attila@halasmedia.hu címen!

Rita asszony
Fotó: Szőri Attila

Még több cikk

Egy nem létező étel

Egy nem létező étel

Krémesítjük a krumplit

Krémesítjük a krumplit

Könnyed gasztrotipp

Könnyed gasztrotipp

Brokkoli + karfiol = brokkfiol

Brokkoli + karfiol = brokkfiol