Csúcs ez a lány!

Az idei ifjúsági Európa-ranglista legjobb idejét úszta Juhász Adél egy osztrák versenyen. Grazban, a Ströck ATUS Graz Trophy elnevezésű nemzetközi megméretésen hét nemzet, 447 kiválósága szerepelt. A halasi úszólány két arany- és egy bronzéremmel utazhatott haza, e mellett szerzett egy ötödik és egy hatodik helyet is.

 
A korosztályos Európa-bajnokságra készül Juhász Adél, ennek egyik fontos állomása volt a hétvégi nemzetközi verseny. Grazban közel félezer úszó állt rajtkőre, a halasi lány nem is akármilyen eredményekkel vétette magát észre.
 
Az alapozás kellős közepén egyetlen kivételtől eltekintve valamennyi időeredményén javított Adél és 800 méteres gyorsúszásban, valamint 200 méteres pillangóúszásban a felnőtteket is felvonultató mezőnyben aranyérmet nyert.
 
A 200 méteres eredménye az ifjúsági korosztályt tekintve 2014-ben, Európában a legjobb volt. E mellett még 50 méteres pillangóban harmadik, 200 méteres vegyesben ötödik, míg 200 méteres gyorsban a hatodik volt. Ezekkel a figyelemreméltó eredményekkel a kiskunhalasi egyesület a 68 csapat összesítésében az igen előkelő kilencedik helyet szerezte meg.
Jáger Levente