Nemzetközi mezőnyben úsztak
Sport

Nemzetközi mezőnyben úsztak

Hetedik alkalommal rendezték meg Baján az EMEL Kupa nemzetközi úszóversenyt, ahol természetesen rajthoz álltak a halasiak is. Grigorov Leila tanítványai közül a 2003-2006-os korosztály csobbant medencébe és ért el nagyon szép eredményeket. (Archív fotó: bajatelevizio.hu)

 
Mint megtudtuk: közel 350 nevező volt, köztük voltak szerb úszok is, sőt a Kecskeméten edzőtáborozó hannoveri csapat is ott volt Baján. Nem volt egyszerű dolga a szervezőknek sem, mert a bemelegítést öt pályás, hoszonöt méteres medencében kellett megoldani. Ennek áldozata lett a halasi Flaisz Fanni, aki egy rosszul skerült rajt okán eltörte a kezét. A versenyzők, akik rajthoz álltak szépen teljesítettek.
 
Varga Kata száz méteres gyorsúszásban egy bronzérmet nyert, ötven méteres pillangóban ötödik, míg száz méteres vegyesben hatodik volt. Fülöp Bianka ezüstérmes volt száz méteres gyorsúszásban, száz méteres vegyesben pedig a hetedik helyet szerezte meg.
 
Kiss Virág egy negyedik (száz méter gyors) és két ötödik hellyel (ötven méteres pillangó, száz méteres vegyes) zárt. Király Anna negyedik volt ötven méteres mellúszásban,ötödik ötven méteres gyorsban és hetedik ötven méteres hátban. A négyszer ötven méteres gyorsváltó (Barna Rozina,  Christ Izabella, Pajor Lili és Kiss Virág) a hatodik helyen zárt. A halasi úszók ezen a napon összesen két éremmel és tíz pontszerző hellyel utazhattak haza.