Négynapos lovasünnep Halason
Sport

Négynapos lovasünnep Halason

Négy nap, 35 versenyszám, 100 lovas, 150 ló, 1000 start és több millió forintos pénzdíj. Ismét benépesül a halasi lovasiskola május elseje és negyedike között, a szervezők ezúttal arról is gondoskodtak, hogy az évtizedes május elsejei „fíling” megmaradjon, ugyanis erre a napra tették az egyik legnépszerűbb látványosságot, a kitartásos magasugratást, amely idén Kiskunhalas nagydíjáért zajlik majd.

 
Ismét magasra tették a mércét a halasi lovasnapok szervezői, ugyanis a patinás bázis országos minősítő versenynek és Grand Prix-futamnak is helyet ad majd május elseje és negyedike között. Kovács Iván sajtófőnöktől megtudtuk, hogy a rendezvény előkészületei hónapok óta zajlanak és ismét nívós mezőny áll majd rajthoz a négy nap során. A 35 versenyszámban, 100 lovas, 150 ló várhatóan ezer körüli startot produkál majd.
 
Kiderült az is, hogy láthatja majd a szakértő halasi közönség a hazai Európa-bajnokot, Weinhardt Virágot is. Azt is tudjuk már, hogy a rutinos halasi lovasok, Sós Attila, Fodor Gábor és Fűzér Gábor is nyeregbe pattan majd. Versenybe száll majd az utánpótlás is, egészen biztos, hogy a halasi lovasok közül Tóbiás Szilvia, Palkovics Dóra, Szikora Beáta, Bölecz Virág Ráhel, Endrédi Tekla, Szabó-Nagy Kata, Fodor Viktória és Fűzér Flóra is ott lesz majd az indulók között.
 
Különlegesség lesz ismét a kitartásos magasugratás, amelyet ezúttal május elsején délután rendeznek majd meg. A nevezők között találjuk  ifjabbTuska Pált, a versenyzők Kiskunhalas Város Nagydíjáért igyekeznek minél nagyobb akadályt átvinni. E mellett félmillió forintot osztanak szét majd a nyertesek között.
 
Kovács Iván azt is hozzátette, hogy a Grand Prix-versenyszámot május negyedikén, délután rendezik majd. Ezen a teljes magyar élmezőny rajthoz áll majd, akiknek 150 centiméteres akadályokkal nehezített pályát kell teljesíteniük, a pénzdíj viszont 1,2 millió forint lesz. Fontos hír még az érdeklődőknek, hogy valamennyi napra ingyenes lesz a belépés.