Pofonparty: jó helyen, jó meccsek
Sport

Pofonparty: jó helyen, jó meccsek

A Halasi Box Club szervezésében lezajlott Tóparti Pofonparty remek mérkőzéseket hozott, ahol az ökölvívás minden szépségét felvillantották a ringbe lépő versenyzők. Kunfehértó pedig méltó helyszínt biztosított az öklözők nyári ünnepének.

 
Jó volt, jó helyen voltunk. Röviden így sommázta Mester Sándor, a Halasi Box Club elnökségi tagja a napokban megrendezett fehértói Tóparti Pofonpartyt. Az évek óta hagyományos nyári eseménysorozat fontos állomása volt a kunfehértói, ahol egymésra talált sportoló és a közönség is. A szervezők jelesre vizsgáztak, a házigazda Kunfehértó pedig szinte leste a rendezők kívánságait.
boxbe
Tizenhat mérkőzést rendeztek a szaabdtéri ringben, tíz régióbéli egyesület mellett az ÚTE is elküldte két versenyzőjét. A halasiakat külön és megkülönböztetett figyelem övezte. Kozma Bea lábsérüléséből felgyógyulva rangos ellenfelet kapot a rutinos Pécsiné Lázár Mónika személyében. Az újpesti sportoló megosztott pontozással nyert, de mindkét ökölvívó dicséretet érdemel.
 
A másik Kozma-lány, Anita nehezen kapott ellenfelet, végül a kezdő Oláh Lili kiállt ellene. Anita nem akarta „ tönkreverni” riválisát, így egy nyílt, jó meccs alakult ki, ahol a halasi lány fölényéhez nem férhetett kétség.
boxbe2
Juniorban Fodor Álmos remekelt a szegedi Szikora Tamás ellen.A HBC sportolója egyhangú pontozással győzött. A nap mérkőzését a HBC-s Polyákovics Balázs vívta Oláh Krisztofer ellen. A meccs mindent megmutatott az ökölvívás lpnyegéből és szépségből. A közönség is nagyon élvezte a találkozót, amit végül Krisztofer nyert. A szervezők értékelése szerint egy remek esemény volt a Tóparti Pofonparty, a halasiak legközelebb a szeptemberi, Testvérvárosok Kupája idején szerveznek hasonlót.
Jáger Levente