Eső és jó eredmények
Sport

Eső és jó eredmények

A Kiskunhalasi Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny harmadik napján 300-at is meghaladta a startok száma és ezt is gond nélkül elbírta a halasi lovasaréna infrastruktúrája.

Bár az esős időjárás délután némileg beleszólt az eredeti forgatókönyvbe, de a lovasok teljesítményét mindez nem befolyásolta és látványos, izgalmas produkciókat láthatott a szépszámú közönség.

lovasszombat

A nap legnehezebb számában, a 140 cm-es magasságú akadályokkal nehezített A/3*-as versenyszámban, 36 indulóból két hibátlan lovaglás született, közülük Reischl Márton Latino nyergében volt gyorsabb.

reischl
Az A/3*-as versenyszám első három helyezettjének eredménye:

1. Reischl Márton (Latino) Vajtai Elit LCSE, 0 hp, 65,97 mp
2. Mráz Tamás (Rakéta Remény) Castilia, 0 hp, SC67,36 mp
3. ifj. Szabó Gábor (Timpex Csatadal) Timpex Nyíregyháza LK, 4 hp, 66,35 mp

A nap utolsó fordulóját, a már kissé felázott talajon rendezett, A/1 nyitott és fiatal lovas versenyszámot Szotyori Nagy Kristóf, mint mondta tudatosan vállalt agresszívnak látszó lovaglással nyerte.

lougrik2
„Az idén ez már a hatodik közös sikerünk hasonló versenyszámban Timpex Csárdaszépe nevű lovammal. Kifejezetten fekszenek a vadászlovaglásszerű pályák neki. Mivel egy hibaidős számról volt szó, amelyben az első verőhiba időként számít, így érdemes dinamikus lovaglással próbálkozni. Ezt tettük most is, amiben remek partnernek bizonyult ismét Csárdaszépe. A füves pályának egyébként a napközbeni eső sem ártott meg. Egy kicsit az elején lazább volt a talaj felső rétege, de ez nem befolyásolta lényegesen a lovak elugrását” – mondta a szám győztese, a Díjugrató Szakbizottság elnöke.
lovasugrik
Az A/1 nyitott és fiatal lovas versenyszám első három helyezettjének eredménye:

1. Szotyori Nagy Kristóf (Timpex Csárdaszépe) Prosper LK, 0 hp, 60,24 mp
2. Janik Attila (Lüsi-N) Colonado Lovasiskola SE, 0 hp, 63,13 mp
3. Füzér Gábor (Filibert) Kiskunhalasi LTSE, 0 hp, 64,09 mp (képünkön)
füzérgabiszombat
A további eredmények a következő hivatkozáson találhatók: http://www.dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=4972&competitionId=5rozsahegyidij
A kiskunhalasi verseny vasárnap a döntő versenyszámokkal folytatódik. A versenyszámok reggel 8 órától késő délutánig tekinthetők meg, mellette lovasfelszerelések vására, büfé, étterem szolgáltatás várja a látogatókat, a belépés ingyenes.
csapatverseny
Szöveg: Kovács Iván, fotó: Hajdu Kriszta