Éles meccs Tompa ellen
Sport

Éles meccs Tompa ellen

Jó iramú felkészülési mérkőzést játszott a Kiskunhalasi FC és a Tompa idegenlégiósokból álló labdarúgó csapata. A vendégek tetszetős, rövid passzos játékot hoztak, a halasiak lelkesen, helyenként ötletes focival lepték meg a városi sportpályára kilátogató nézőket. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Már az is sokat elárul, hogy a Tompa pályára lépő kezdő tizenegyéből tízen szerb labdarúgók voltak, az egy szem magyar pedig éppen az a Kárász Zsolt volt, aki évtizedekig a halasiak focistája volt. A KFC-ben ismét több fiatal is lehetőséget kapott, a kispad pedig igen rövid volt, a korábban  biztatóan mozgó Willy a kispadon kezdett.
tompakispad
 Már az első percekben nagy volt a hajtás és az iram, a vendégek nagy vehemenciával igyekeztek tekintélyt paranscolni maguknak a halasi fiatalok előtt. Az első halasi hibát ki is használta a Tompa, majd nem sokkal később a tompaiak védelmi megingását váltotta egyenlítő gólra Kerekes Márk.
tompabe1
A KFC igyekezett betartani Tápai Tibor utasításait, a fiatalok biztatóan mozogtak, ha kellett tapadtak a tompai játékosokra. Ha kellett csúszva mászva szereltek és a két gyors szélső, Torma Barnabás és Kerekes Márk is éberen tartotta a vendévédők figyelmét. Két halasi hibát  viszont könyörtelenül kihasznált a felgyorsult vendégcsapat, így két gólos előnnyel vonulhattak pihenőre a felek,
kicsifocik
Míg a játékosok edzői tanácsokat kaptak, addig a legifjabbak vették át a terepet. Az apróságok máris nagy lelkesedéssel gurították a bőrt, ha ez megmarad nagyobb korukra is, akkor talán ők megmenthetik majd a magyar focit.
tompaserüles
A szünet után egy kapu előtti kavarodásból Patocskai Mátyás szépített, majd a kapufa és a vendégkapus mentette meg a tompaiakat az újabb halasi góltól. A másik oldalon egy védőről megpattant labda került a halasi hálóba, ezzel ki is alakult a végeredmény. Kiskunhalasi FC - Tompa 2-4 (1-3). A KFC megérdemli a dicséretet, ugyanis egy pillanatig nem adta fel a jobb erőkből álló vendégek ellen.
Kép-szöveg: Jáger Levente