Úsztak, bicajoztak, futottak
Sport

Úsztak, bicajoztak, futottak

Helyenként borongós, de kedvező időjárási viszonyok közepette, de az vártnál kevesebben teljesítették a 29. Halasi Hajtás távjait. A fiatalabbaknál mindössze hárman álltak rajthoz, a 14 év felettieknél viszont harminchat nevező volt. Jól teljesítettek a halasi versenyzők, abszolútban a nőknél Pászti Edit, míg a férfiaknál Csányi Róbert volt a legjobb. A hazaiak közül Pappné Tóth Adrienn és Kohout Dávid teljesített legjobban.

 
A reggeli viharfellegek, a borongós ég nagyon sokak kedvét elvehették attól, hogy rajthoz álljanak a 29. Halasi Hajtáson. Főként a fiatalok mezőnye volt foghíjas, elképzelhető az időjárás mellett a napokban tartott gólyatáborok voltak a ludasak abban, hogy csak hárman álltak rajthoz. Ott volt közöttük egy szem halasiként Becze Milán (képünkön).
kicsibe1
A három tizenéves viszont odatette magát és úgy versenyeztek, mintha legalább százan szerepeltek volna. Meszlényi Martin, Hegyi Boglárka, Becze Milán volt a sorrend. Alig ért be az első táv mezőnye, máris a tóparton gyülekeztek a klasszikus Halasi Hajtás nevezői. Nem sokkal fél 11 előtt elrajtolt a mezőny.
felnőttrajt
Elsőként az úszás volt porondon, a nem éppen termál hőfokú Sóstóban volt aki (k)úszott, volt, aki lépdelt, de volt aki szorgosan tempózott, hogy minél előbb elérjen a bicajdepóba. Onnan aztán következhetett a húsz kilométeres tekerés.
felnőttbicaj
A leggyorsabbak alig 30 perc alatt teljesítették a távot, hogy aztán a kétkerekűt két lábra váltsák. Az öt kilométer a Sóstó körül nem volt egyszerű, némi zavar is keletkezett az útvonalat illetően, elsőként viszont Csányi Róbert érkezett be a célba.
bajnok
Mi halasiak örültünk, hogy nem sokkal később, harmadikként Kohout Dávidot köszönthettük.
kohoutd
A hölgyek között elsőként Pászti Edit érkezett meg a célba, aztán sorra jöttek a többiek. A jelenlegi és volt halasiak szinte együtt futottak célba, Tabajdi József, Aszódi Gábor, Asztalos Bence, Nagy Jenő is nagyon jó időben teljesítette a távot. Ott volt még a legjobb női versenyzőnk, Pappné Tóth Adrienn is. Minden halasi résztvevő dicséretet érdemel.
befutó
A célban aztán mindenki emblémás pólót kapott és persze a jól teljesítő apuka is begyűjthette az öleléseket a lurkóitól.
célban
Az ünnepélyes eredményhirdetésen Gyovai István polgármester gratulált az abszolút nyerteseknek, Pászti Editnek és Csányi Róbertnek, valamint a két legjobb halasinak, Pappné Tóth Adriennek és Kohout Dávidnak.
gyovai
Fülöp Róbert alpolgármester többek között a korosztályos bajnok Aszódi Gábornak és kislányának nyújthatta át a serleget és az aranyérmet (képünkön alább). Lekrinszki Tivadar, a verseny főszervezője elmondta, hogy jövőre, a harmincadik Halasi Hajtást igyekeznek a jubileumhoz méltó programokkal kiegészíteni majd.
fülöpr
Kép-szöveg: Jáger Levente