Óriási bringás érdeklődés (videóval)
Sport

Óriási bringás érdeklődés (videóval)

Egymást érik a bringás programok. Soha nem volt Halason annyi kerékpáros esemény, mint amennyi az elkövetkező hetekben lesz. A túrák csúcspontja az augusztus 30-ai, vagyis e hét szombati Halas-Szabadka-Palics közötti barátság túra lesz.

Augusztus 30-án már kora reggel – 6 órától - ellepik a bringások a Közösségek Háza udvarát. A résztvevők száma valószínűleg rekordot dönt majd, már most több mint száz előzetes regisztráció érkezett a szervezőkhöz. Még a fővárosból és a megyeszékhelyről is érkezik túrázó.

A határon túlra kerekezők az adminisztrációt és eligazítást követően reggel 7 órakor indulnak, és várhatóan este 6 órakor érnek vissza – kaptuk a tájékoztatást Király Gábor szervezőtől. A programot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is támogatja. A túrázók nem titkoltan a térség kerékpárútjainak bővítésére is szeretnék felhívni a figyelmet.

A szabadkai túrát napokon belül újabb, de már rövidebb utak követik. Pirtóra szeptember 16-án pontban éjfélkor indul a csapat, de Harkakötönybe, Zsanára és Mélykútra is elkerekeznek az Európai Mobilitási Héten.

A tapasztalatok szerint a halasiak egyre többet bringáznak. A jelenlegi kis kerékpáros klubot a tervek szerint egy egyesület váltja majd fel. A szervezők akár több szakosztály indításán is gondolkodnak, hiszen van, aki beéri a túrákkal, míg mások versenyszerűen kerékpároznának.

Fehér Erika