Füzér Gábor OB hatodik
Sport

Füzér Gábor OB hatodik

Budapesten rendezték meg a 2014. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot augusztus utolsó hétvégéjén, amelyen kiskunhalasi lovasok is részt vettek. A legeredményesebb közülük Füzér Gábor lett, aki kis híján bronzérmes helyezést ért el a magyar bajnoki döntőben vasárnap délután. Füzér Le Royal nevű lovával fordulóról fordulóra jött előre. A vasárnapi felnőtt döntőben, a kétfordulós szám első körében már a harmadik pozíciót foglalta el. A meglepetés nem lett teljes, mert a második körben többet hibázott, de összetett hatodik helyezésével nem várt sikert ért el a Kiskunhalasi LTSE lovasa.

 
Füzér Gábor elmondta, hogy számára nem volt annyira meglepő Le Royallal való jó szereplése. „Nyolc éves lovam egyre jobb formába lendül, de a tapasztalata még kevés az ilyen nehézségű pályákon. A harmadik-negyedik napra kijöttek a fáradtság jelei. A döntőben nem is számítottam rá, hogy hibátlant megyünk, aztán egyszer csak hirtelen a harmadik helyről vártuk a folytatást. Összeszedtem magam, de a második fordulóban, ha apró hibákkal is lecsúsztunk a dobogóról, de így is nagyon elégedett vagyok Le Royallal és a hatodik hellyel.”
füzér
Füzér Gábor, ha egyéniben nem is, de csapatban magyar bajnokságot nyert a Bács-Kiskun megyei együttes tagjaként. A csapatban egy másik egykori halasi lovas is szerepelt Babó Szilvia személyében, aki jelenleg az Airvent LK sportolója.
csapatkép
A további halasi eredmények. Füzér Flóra (Hansen) a fiatal lovasok döntőjének 10. helyezettje lett. Az öregfiúk bajnokságán, a Határőr Dózsa SE lovasaként számtalan sikert elérő Szikszai Lajos (Prímás) harmadik lett.
szikszaiTisztességgel helytállt Szikora Beáta (Kiskunhalasi LTSE) Nadlin F-fel a középmezőnyben az amatőr elő és középdöntőkön. Füzér Gábort edzőként is kiszólították az ifi döntő 5. helyezést elért tanítványa, Szabó Bettina (Szamba) okán.
fiatátadóA magyar bajnoki címet és a Fiat 500-as nyeremény autót az Airvent LK lovasa Horvát Balázs (PM Jumping Lady) nyerte. A fődíjat Filiberto Barbero, a Fiat Group Kelet-Európai régió igazgatója és Juhász Tibor a KB Autoteam Kft. ügyvezetője adta át a kecskeméti sportolónak.
Kép-szöveg: Kovács Iván