Kézis tanévnyitó
Sport

Kézis tanévnyitó

Ilyen még nem volt Kiskunhalason: az UKSC szervezésében kézilabdás évnyitó lesz pénteken délután 5 órától a városi sportcsarnokban. Mint megtudtuk: a rendhagyó eseményre várják a már igazolással rendelkezőket és sportág iránt érdeklődőket is.

 
A halasi utánpótlás kézilabda fontos eseménye lesz pénteken. Az előző szezonban az NB II-es bajnokságban aranyérmet nyert Kiskunhalasi UKSC junior is bizonyítja, fontos ez a terület (képünkön). Mint Demeter József, a szervező Kiskunhalasi UKSC elnöke érdeklődésünkre elmondta: az évnyitóra várnak mindenigazolással rendelkezőt és a sportág iránt érdeklődő fiatalt is.
 
– A korábbi évek gyakorlatától némileg eltérve új koncepció kidolgozásában gondolkodunk. Ennek lényege az, hogy nem egy-egy kézilabdás bázisiskolára támaszkodna az utánpótlás-nevelés, hanem városi merítés lenne a csapatok számára, amelyek a gyermekbajnokságban szerepelnek Kiskunhalas néven – közölte a sportvezető.
 
Az új rendszer szerint a játékosok a saját iskolájukban is részt vennének az edzéseken, ugyanis a diákolimpiai felkészülés ezt igényli, de heti egy alkalommal közös foglalkozások is lesznek majd a keretek számára a városi sportcsarokban. 
 
Az Országos Serdülő Bajnokságban szerepelő lánycsapatot Katkó Andrea, az U13-as és az U11-es  korcsoportot Zseniné Mészáros Anita készíti majd fel. Ami a fiúkat illeti, az U14-et Nagy Ernő, az U12-t Modok Benő, az U10-t Paic Róbert, míg az U9-t Gillich Szilárd tréningezi majd. A szakmailag összehangolt munka eredményeként azt várja az egyesület vezetése, hogy nem kallódik el egyetlen tehetséges halasi gyermek sem.
 
Ezzel párhuzamosan  a diákolimpia, mind a gyermekbajnokság mezőnyében eredményesen versenyezhetnek a város, illetve az iskolák csapatai. A szervezők még azt kérik, hogy aki ott lesz az évnyitón, az vigyen magával egy igazolványképet, a születési anyakönyvi kivonatról, vagy a személyi igazolványról fénymásolatot.Jáger Levente