Pályán az UKSC
Sport

Pályán az UKSC

Egy nemzetközi torna keretében mutathatja meg holt tart a felkészülésében a Kiskunhalasi UKSC. A Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnokában délelőtt óta pattog a labda. Demeter József egyesületi elnök és a csapat viszont két rossz hírrel is szembesült a kupát megelőző estén.

 
– Nem számítottam erre. Benkő Péter, a csapatunk egyik kulcsjátékosa pénteken este közölte, hogy elhagy minket. Ráadásul a kupa forgatókönyvét is át kellett írni, ugyanis szintén pénteken este lemondta a szereplést az orosházi egyesület – mondta kissé bosszúsan a sportvezető. 
ukscbe1
Az UKSC junior viszont készen állt arra, hogy megmérkőzzön a lemondás miatt ellenfél miatt maradt felnőttekkel. Érdekessége volt a találkozónak, hogy immáron jétékosként is pályára lépett Paic Róbert vezetőedző, akinek most meg kell oldania Benő Péter pótlását.
ukscbecsapat
– Van már kiszemelt, Peti távozása megdöbbentett. Együtt készültünk az elmúlt öt hétben, fontos része volt a csapatnak. Remélem, hogy sikerül őt pótolnunk – mondta az edző. A két halasi csapat igen élvezetes és jó színvonalú meccset játszott egymással. Külön öröm, hogy a Nagy Ernő edzette fiataloknál egyre több tehetség bontogatja szárnyait.
ukscserült
A tornán a vajdasági Apatin és a honi másodosztályban vitézkedő Algyő szerepel még. A csongrádiak edzője az a Dankó Ervin, aki korábban éppen a Kiskunhalas KNKSE szakmai munkáját irányította. A két igen erős rivális ellen szombaton délután megmérkőzik az UKSC is. A találkozók 14 órakor kezdődnek.
Kép-szöveg: Jáger Levente