Halasi érmesek a váltóbajnokságon
Sport

Halasi érmesek a váltóbajnokságon

Szombaton délután két kiskunhalasi atléta is dobogóra állhatott bajnoki és ezüstérmes helyezéseik okán Budapesten a Váltó Országos Bajnokságon.

Jerémiás Donát a 4 x 100 méteres síkfutás serdülő korosztályos váltójában lett az Ikarus BSE tagjaként társaival országos bajnok, majd 4 x 300 méteren ezüstérmes. Kollarics Attila a junior férfi 4 x 400 méteres váltóban, a KARC csapatával ért el második helyezést.

Érdekesség mindkét versenyző vonatkozásában, hogy a csapatukban a váltó utolsó tagjaiként szerepeltek, az-az a legnehezebb és felelősségteljesebb feladatot kapták. Mindkét sportoló Kiskunhalason kezdte atlétikai pályafutását, de már nem halasi egyesület igazolt versenyzői.

natvalt

Jerémiás Donát, a Szilády Áron Református Gimnázium tanulója már jó féléve, amikor csak teheti, de legalább hetente kétszer Budapesten készül fel, Tomhauser István edző irányítása mellett, mivel Kiskunhalason legeredményesebb számához, a gátfutáshoz nincsenek megfelelő körülmények.

llarics

Kollarics Attila kecskeméti színekben versenyez, mert a megyeszékhelyen járt középiskolába, így ott űzte az atlétikát. Idén újabb váltás történt Attila életében, mert szeptembertől a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, gyógytornász szakon folytatja tanulmányait.

Kovács Iván