Éjszakai bringatúra
Sport

Éjszakai bringatúra

Az Európai Mobilitási Hét országos nyitóakciója ebben az évben Kiskunhalasról indult. Kedden 0 óra előtt mintegy 60-an gyűltek össze a Művelődési Ház udvarán, hogy kerékpárjaikkal eltekerjenek Pirtóig, és vissza.

 
„Megjelentek az ismerős kecskeméti és kiskőrösi barátaink is. A tempót a sor elején, szokásosan Király Gábor nyomta, a jól ismert, viccelődve nevetgélős stílusban. A mintegy 20 km-es össztávot másfél óra alatt teljesítettük, beleértve a pirtói 10 perces pihenőt is. Mindenki nagyon élvezte a nem mindennapi tekerést.
 
Egy-két kivételtől eltekintve a résztvevők többsége még nem tolta a pedált bele az éjszakai sötétbe. Ők most élték át először ezt a minden mással összetéveszthetetlen, izgalmas élményt. A mini-túra sikerét bizonyítja, hogy a Művházba visszaérve mindenki vidáman, a kalandtól felcsigázva beszélt az élményeiről.
 
ejszakai02
 
Éjjel fél kettő körül, a Művházban  tea, üdítők, sütemény és pogácsa várta a megfáradt túrázókat. Búcsúzásként mindenki kapott egy regisztrációs lapot is, ami arra jogosítja fel tulajdonosát, hogy az Európai Mobilitási Hét többi eseményén szintén részt vegyen és a végén egy feledhetetlen jutalommal gazdagodjon.​
 
Szöveg-fotó: Szűcs Károly