Ilyen a boksz Halason...
Sport

Ilyen a boksz Halason...

Remek mérkőzéseket hozott a 14. Testvérvárosok Kupája ökölvívótorna a Horváth István Sportcsarnokban. Tizenhat összecsapást rendeztek, köztük háromban halasi kötődésű sportoló lépett ringbe. A kiskőrösi illetőségű, ám már hetek óta a Halasi Box Clubnál pallérozódó Hachbold Szilvia óriási küzdelemben nyert. Sajnos hiába akart és hajtott a betegsége után lábadozó Fodor Álmos és a kiváló ellenfelet kapó Kozma Bea, mindketten vesztesen zárták a saját meccsüket.

 
Igazi bokszünnep volt vasárnap délelőtt is a Horváth István Sportcsarnokban. A 14. Testvérvárosok Kupája második napján a döntőket rendezték. A lelkes nézők, szakemberek megtöltötték a lelátókat és a széksorokat is.
DIJAK
Vasárnap tizenhat meccset rendeztek, mégpedig nem is akármilyeneket. Némely ütésnél, horognál bizony felharsant a taps. Különösen akkor, amikor a házigazda Halasi Box Club versenyzője lépett szorítóba. Elsőként azért a Fodor Álmosnak (képünkön pirosban) drukkolhattunk, aki egy betegségből lábadozik. Bizony az elmúlt napok vírusos megpróbáltatásai meglátszottak a halasi fiún, aki a második menetben feladta az összecsapást. Addig azonban nagyon lelkesen és szépen küzdött, és nagyon elkészült az erejével.
boxc
Hetek óta Kiskunhalason pallérozódik a kiskőrösi Hachbold Judit, akinek Lehoczki László ad hasznos szakmai tanácsokat. Mint megtudtuk: Judit szorgalmas, nagy célokat megfogalmazó, kiváló versenyző, aki már az első napon megmutatta, mire képes. Aztán a döntőben is ment előre, ütött, vágott és ez a lelkesedés, akarat győzelmet ért.
judit
A nap utolsó mérkőzését vártuk a legjobban. Kozma Bea ismét régi ellenfelével, Pécsiné Lázár Melindával bokszolt. Jól ismerte egymást  két kemény öklöző és ez látszott a meccsükön is. Aztán Bea két olyan ütést is kapott, amitől feladni kényszerült a meccset. A  találkozó után Melinda megjegyezte: most találkoztak utoljára, ugyanis abbahagyja aktív pályafutását.
BEA
Az eredményhirdetésen aztán mindenki átvehette a megérdemelt elismeréseket. Ott volt a díjátadók között az egykori kiváló halasi bokszoló, Kincses György fia, Krisztián és unokája, Noel is (képünkön). Ugyancsak átadták a Csenki Ferenc Emlékdíjat is, ezt Kozma László és Hranek Sándor érdemelte ki. Az elismerést Feri bácsi unokája, Varsányi Vera adta át.
kincses
A legjobb halasi ökölvívónak járó serleget Kozma Anita kapta meg, míg a csapatversenyt a Szabadka nyerte. Mint megtudtuk: a Halasi Box Club már készül a jövő évi, jubileumi tizenötödik Testvérvárosok Kupájára. 
dijazottak
Kép-szöveg: Jáger Levente